Шофьорът, обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на трима души

...
Шофьорът, обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на трима души
Коментари Харесай

Шофьорът, убил трима в катастрофа, е със завършен 7. клас. Никога не е имал книжка

Шофьорът, упрекнат за причиняване на гибел по непредпазливост на трима души при злополука на пътя Плевен – Ловеч, остава в ареста. Това реши Окръжния съд в Плевен.

30-годишният лидер на „ Мерцедес “ навлязъл в лентата за насрещно придвижване и е блъснал с предната лява част движещ се от Плевен към Ловеч мотоциклет.

След удара автомобилът е напуснал пътното платно и се е блъснал в крайпътно дърво. На място е умрял 44-годишният мотоциклетист. 28-годишен пасажер в автомобила също почина. Ден след злополуката бе намерено и тялото на жена, возила се на мотоциклета.

30-годишният водач е със приключен 7. клас, стана ясно в правосъдната зала. Той в никакъв случай не е имал шофьорска брошура. Освен това мъжът е с голям брой престъпни прояви и присъди за разнообразни закононарушения, съобщи бТВ.

При разпита мъжът е обяснил, че е повикал братовчед си да кара, защото той няма брошура. По думите на обвинения братовчед му е карал колата от Тръстеник до Александрово и назад.

„ Предвижда се наказване с отнемане от независимост от 3 до 15 години. С оглед събраните данни за съдимост и характеристичните данни за лицето Окръжна прокуратура – Плевен е приела, че са на разположение и останалите предпоставки лицето да се укрие или да извърши друго закононарушение “, съобщи прокурор Анна Барака.

По-рано през днешния ден десетки близки и другари на починалите мотористи упорстваха в митинг за оптимално наказване.

„ Всички тези хора желаят едно, да се усещат безвредно на този път и да се приберат у дома живи “, съобщи брат на един от починалите Пламен Лаков.

Апелират за незабавни законодателни промени.

В правосъдната зала обвиненият съобщи още, че ще апелира тежката мярка и желае да участва в Апелативния съд.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР